Activitats del centre

En aquest apartat, trobareu una petita mostra de les activitats que es fan al Centre:REHABILITACIÓ COGNITIVA:

La rehabilitació cognitiva fa referència als diferents mètodes terapèutics que es fan servir amb l'objectiu de compensar o millorar el dèficit cognitiu que tenen lloc com a conseqüència de lesions o malalties que afecten el funcionament òptim del cervell.
        
Les mètodes per fer la citada rehabilitació, son diversos. Es poden determinar en dos elements diferenciats: psíquic i físic.

Es basa en estimular el cervell amb exercicis mentals, com jocs te taula, d'ordinador pensats expressament i testats per ajudar a estimular i millorar el funcionament cognitiu. D'aquesta manera, el cervell, fa com una mena d'entrenament i es guanya molt en el aspecte sensorial i en la capacitat de desenvolupar tasques que requereixen pensar de manera més ràpida i resolutiva.


BIBLIOTECA:

Es fa a la Biblioteca Municipal de Blanes un cop a la setmana. Un espai públic per socialitzar i que promou la cultura a la nostra societat. Un cop al mes comptem amb la col.laboració de la Bibliotecaria, que ens aporta una petita lectura i després fem un petit col.loqui sobre el text que acabem de lleigir.

L'activitat de la biblioteca, consisteix en descobrir un espai per poder anar a llegir, escoltar xerrades...en definitiva: passar una estona agradable amb la cultura literaria com a vehícle conductor. Es pot llegir de tot tipus de temes, també hi ha diaris, revistes, dvd, fins i tot ordinadors per conectar-se a internet.
GRUP DE TREBALL DE L'ESTIGMA I L'AUTOESTIGMA:

L’estigma fa referència a l’atribució de qualitats negatives i despectives sobre un col·lectiu de persones, les quals passen a ser vistes, pensades i tractades a través d’un prisma construït a força de prejudicis i manca d’informació. En aquest cas el col.lectiu de persones amb trastorns de salut mental alguna de les conseqüències que aquest estigma ens genera són:

-Patim l’aïllament social

-Se’ns exclou de les activitats socials

-Tenim dificultats per aconseguir o mantenir una feina

-Ens costa demanar ajuda

-Patim l’autoestigma

Al servei fem l'activitat "Estigma", treballant els punts anteriors. Aprenem que és l'estima social i com combatre'l. També prenem consciència de l'estigma que tenim vers nosaltres mateixos: l'autoestigma. Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada