divendres, 8 de febrer del 2019

MUSEU DALÍ








El divendres 14 de desembre hi havia vaga de trens per anar a Figueres, la qual cosa ens va retardar l'arribada al Museu Dalí. Un cop allà ens va rebre un guia que ens va acompanyar durant tota la visita, ens van explicar que Dalí s'havia format en una Escola de Belles Arts de Madrid, també va anar a París i fa amistat amb altres artistas de l'època. Al mateix temps coneix a la Gala, que va ser l'esposa i musa por tota la seva vida, dins del museu ens trobem amb la tomba de Dalí que va ser exumada per treure una mostra d'ADN perquè hi havia una persona que reclamava la seva paternidat.
Ens va sorpendre descobrir el fet de que Salvador Dalí també va crear joies .
Hi havia una mena de mosaic de petits retratas que vistos des de lluny no semblaven petits retrats sinó la cara del president Lincon.
L'obra més valiosa per ell estava dins d'una sala que simulava un joier i era un quadre que era un retat d'un pa. Era tan hiperrealista (tot lo contrari del que ell acostumava a fer) que no podia ser vista a cap altre lloc. Per voluntat de l'autor, aquella obra no podia ser exposada a cap altre museu.
Una part de la seva obra està ubicada en el pati interior de l'edifici, on hi podem veure algunes referècias a la mar. Sortint d'allà vam anar a recuperar forces i jalar-nos una paella. Per postres, vam passar per la Rambla de Figueres, camí de l'estació de tren, on hi havia paradetes nadalenques i vam comprar un turró que no va durar gaire, doncs va ser devorat en un tres i no res.
A l'arribar a l'estació, per la vaga de trens ens vam haver d'esperar mitja hora o tres quarts per poder agafar el tren direcció a Blanes, fent transbord a Maçanet i, encara que estavem molt cansats per tot el que vam fer aquell dia, ens ho vam passar molt bé.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada